Pàgines

dimarts, 30 d’abril del 2013

Rissotto de bolets

Ingredients (per a 2 persones):
- 180 g d'arròs bomba
- 700 ml de brou de verdures (jo faig servir brou en pastilla)
- 300 g de bolets (quan no és temporada compro una barreja de bolets del Mercadona de la secció de congelats)
- 1 ceba d'uns 100 g
- 75 g de mantega
- 50 g de formatge parmesà en pols
- 100 ml de vi blanc
- 2 grans d'all
- oli d'oliva, sal i pebre

Preparació:
1. Preparem el brou de verdures. Pot ser natural, de pastilla o de bric, però cal que el tinguem calent quan ho comencem a preparar tot. Mentrestant pelem la ceba i la tallem ben petita (ho podem fer amb el robot del minipímer).
2. Si els bolets són naturals, els netegem bé de terra i els tallem a rodelles primes.
3. Pelem els grans d'all i els tallem ben petits. Els posem en una cassola amb un raig d'oli d'oliva a foc mitjà-alt. Quan la cuina faci olor d'all, hi afegim els bolets, un xic de sl i un xic de pebre. (Hem de vigilar que l'all no se'ns cremi, ja que amarga el plat.)
4. Deixem els bolets a foc mitjà fins que se'n consumeixi el suc i els reservem en un plat. A la mateixa cassola afegim 50 g de mantega i un rajolí d'oli d'oliva (unes 2 cullerades). Quan estigui calent, hi afegim la ceba ben petita i un xic de sal, i la deixem coure uns 15-20 minuts, fins que es posi transparent.
5. Afegim l'arròs a la cassola i remenem bé amb una cullera de fusta un parell de minuts a foc mità-alt. Hi afegim el vi blanc i deixem que s'evapori.
6. Hi incorporem els bolets que teníem reservats i tres cullerots de brou de verdures ben calent. Ho deixem coure uns 20-30 minuts i hi anem afegint caldo a mesura que es vagi consumint. L'arròs ha de quedar fet i cremós.
7. Quan estigui, traiem la cassola del foc i hi afegim el parmesà i els 25 g de mantega que queden. Ho barregem bé i ja ho podm servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada