M'agrada la pasta, però estava avorrida de salsa de tomàquet, carbonara i amanida, així que vaig buscar receptes de pasta i no sé on vaig trobar aquesta recepta. La veritat és que m'encanta, sobretot per a un dinar o sopar una mica especial. No és complicada, però s'embruten moltes coses, així que l'ideal és procurar anar cuinant i netejant.
Ingredients (per a 2 persones):
- 300 g de llagostins
- 200 g de tallarines
- 400 ml d'aigua
- 75 ml de brandi
- 1 pebrotet de caiena
- 1 gra d'all
- 7 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de farina
- sal
Preparació:
1. Pelem els llagostins i els reservem. Mentrestant posem les peles i els caps en una cassola amb dues cullerades d'oli a foc mitjà. Deixem que es daurin una mica i els aixefem amb la mà de morter perquè deixin anar tot el suc i tot el suc.
2. Quan les peles estigui dauradesm hi afegim el brandi i ho deixem coure 1 minut (perquè s'evapori l'alcohol). Hi afegim l'aigua i un xic de sal, i ho deixem bullir uns 10 minuts a foc mitjà.
3. Colem el brou de gambes i el reservem en un cassó net a foc molt baix.
4. Pelem el gra d'all, el tallem a rodelles no gaire fines i el posem en una paella al foc amb 3 cullerades d'oli. Ho tenim a foc mitjà fins que l'all comenci a enrossir-se (hem de vigilar que no es cremi, que si no amargarà). Hi afegim el pebrotet de caiena i 5 llagostins tallats a trossos.
5. Ho saltem un parell de minuts i hi afegim la farina. Ho barregem bé perquè la farina es cogui una mica i hi afegim el brou de gambes colat. Ho deixem a foc mitjà-alt perquè vagi reduint.
6. Passats 5 minuts, traiem el pebrotet de caiena i ho batem tot amb la batedora fins que quedi ben fi. Com que la salsa haurà quedat molt lleugera, la posem al foc fins que espessi una mica, fins que agafi textura de salsa o crema lleugera.
7. Mentrestant, posem a bullir una olla amb aigua. Quan arrenqui el bull, hi afegim una mica de sal i les tallarines. Coem la pasta al punt.
8. Mentre es couen les tallarines, saltem els llagostins pelats que ens queden amb un parell de cullerades d'oli. (Quan canviïn de color ja els podem retirar.)
9. Quan la pasta estigui, l'escorrem i la barregem amb la salsa i els llagostins saltats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada