Pàgines

dijous, 4 d’abril del 2013

Fideus a l'estil oriental

La recepta original és una recepta d'arròs indonesi al curri amb pollastre que vaig trobar en un llibre de cuina amb wok. El primer cop que la vaig voler fer, tenia uns noodles, així que vaig pensar que qui diu arròs, diu fideus. I qui diu amb pollastre diu amb llom. I com que no tenia herba llimonera, ni ceba tendra, ni Maizena, ni xile vermell, ni oli de sèsam... vaig improvisar. Total, que van quedar boníssims (encara que, això sí, vaig descobrir que, els fideus, els havia d'haver fet 3 minuts en lloc de 4-5 com deia el paquet).

Ingredients (per a 2 persones):
- 6 talls de llom o un pit de pollastre desossat
- 1 cullerada de mel
- 3 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de curri
- 1 cullerada de quètxup
- mig pebrot vermell
- mig pebrot verd
- 2 grans d'all
- 2 o 3 pebrotets de caiena
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 125-150 g de fideus "noodles"

Preparació:
1. En un bol, barregem la mel, la salsa de soja, una cullerada de curri i el quètxup. Tallem el llom o el pollastre a tires, l'afegim al bol amb l'adob que hem preparat i ho deixem macerar uns 10-15 minuts.
2. Posem un cassó amb aigua al foc. Quan bulli, hi tirem els fideus, que deixem 3 minuts. Passat aquest temps, els escorrem, els passem per aigua freda i els reservem.
3. Tallem el pebrot verd i el pebrot vermell a daus; els alls, ben petits, i els pebrotets de caiena, a rodelletes, sense les llavors.
4. Posem el wok al foc i hi aboquem l'oli. Quan estigui calent, hi afegim el pebrot tallat, que el tindrem 1 minut, remenant. Hi afegim la carn, l'all i el pebrot de caiena i ho deixem dos o tres minuts (fins que la carn estigui força feta, però no del tot, perquè no quedi seca). Tot seguit hi afegim l'altra cullerada de curri i, finalment, els fideus. Ho barregem bé i ho retirem del foc.

(Del wok, a taula!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada