Pàgines

dijous, 11 d’abril del 2013

Pollastre al forn amb capa de verduretes

Sempre feia els quarts de pollastre a la brasa o al forn, amb vi blanc o cervesa, així que vaig voler provar una recepta nova. Vaig buscar a Internet una recepta que pogués fer amb el que tenia a casa i en vaig trobar una al bloc de La Cocinillas. La veritat és que la vaig encertar!
Ingredients (per a 2 persones):
- 2 quarts de pollastre de darrere
- 2 o 3 tomàquets de pera
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot verd
- 1/2 tassa d'oli d'oliva
- 1/2 tassa de vi blanc
- 2 o 3 alls
- 2 fulles de llorer
- pebre negre, alfàbrega, farigola, curri
- sal

Preparació:
1. Preescalfem el forn a 180º. Mentrestant posem un bon raig d'oli en una safata de forn i a sobre hi posem una capa de rodelles de tomàquet d'uns 3-4 mm, una capa de rodelles de ceba (molt fines) i una capa de tires de pebrot. Salpebrem al gust i a sobre hi posem els quarts de pollastre.
2. Matxuquem els grans d'all i les fulles de llorer al morter, i hi afegim el pebre negre mòlt, el romaní, el curri i l'alfàbrega (les quantitats les vaig fer a ull). Quan ho tenim ben aixafat, hi afegim el vi i l'oli i ho remenem bé.
3. Amb una cullera repartim la barreja per sobre els quarts de pollastre i ho posem al forn a 180º uns 30-40 minuts.
4. Podem acompanyar el plat amb una mica d'amanida o unes patates fregides casolanes tallades a l'estil patates xips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada