Pàgines

diumenge, 31 de març del 2013

Mousse d'escalivada



Ingredients:
- 2 pebrots grossos
- 2 albergínies
- 1 ceba
- 200 ml de crema de llet (1 bric petit)
- 125 ml de llet
- 5 ous
- pebre blanc, nou moscada i sal
- mantega

Preparació:
1. Posem els pebrots, les albergínies i la ceba en una safata al forn a 180º, i els escalivem. Quan estan, els deixem refredar i els pelem. (Es pot fer unes hores abans o fins i tot el dia abans.)
2. Preescalfem el forn a 180º. Agafem els pebrots, les albergínies i la ceba escalivats i els barregem amb la meitat de crema de llet. Ho triturem amb la batedora o minipímer.
3. En un altre bol, barregem els ous poc batuts, la resta de crema de llet, els 125 ml de llet bullint, sal, pebre i nou moscada, i ho remenem bé. Ho afegim a la barreja anterior i ho tornem a barrejar tot amb la batedora.
4. Untem un motlle de "cake" amb mantega, hi aboquem tota la barreja i el posem en una safata prou fonda i grossa que omplim amb aigua. Ho posem al forn i ho deixem coure al bany maria una hora aproximadament (per saber si està, el podem punxar amb un escuradents: ha de sortir net).
5. Quan la mousse està feta, la deixem refredar. És millor fer-la d'un dia per l'altre i deixar-la a la nevera, sense desemmotllar-la.
6. Podem acompanyar-la amb un oli d'olives negres o un oli d'anxoves. Per fer-los, el procediment és el mateix: barregem olives negres sense pinyol o anxoves amb oli d'oliva amb morter o el minipímer fins que quedi una barreja homogènia. (A mi m'agrada més com queda amb el minipímer.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada