Pàgines

diumenge, 24 de març del 2013

Pollastre amb allada

Aquest plat el vaig aprendre gràcies a la meva mare, que el va aprendre de la meva iaia. He de dir que és un dels preferits del meu home i que és força fàcil de fer. Normalment faig un pollastre per cada 2 o 3 persones perquè m'agrada fer-ne de més i congelar-ne un tupper.

Ingredients (per a 2 persones):
- 1 pollastre tallat (de cada quart ens en poden fer 3 o 4 talls)
- 7 o 8 grans d'all (o els que vulguem, depenent del gust d'all que hi vulguem donar)
- mig got de vi blanc
- oli d'oliva
- sal

Preparació:
1. Posem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i la posem al foc.
2. Salem el pollastre i el daurem a la paella a foc fort. (No cal que quedi cuit, només que quedi ben ros.)
3. Apartem el pollastre i el reservem. Com que l'oli queda molt calent, apartem la cassola del foc perquè en baixi la temperatura; si no, l'all se'ns cremaria i el plat amargaria. Mentrestant, tallem els grans d'all ben petits.
4. Tornem a posar la cassola amb l'oli de fregir el pollastre al foc, a foc mig, i hi incorporem l'all trinxat. El remenem bé, fins que comenci a enrossir i sentim flaire d'all a la cuina: és el moment d'afegir-hi el pollastre i un bon raig de vi blanc.
5. Tapem la cassola i deixem coure el pollastre a foc ben baix fins que ens quedi ben tendre i l'oli hagi espessit.
6. El podem acompanyar amb una amanida, verdura, pasta o arròs, puré de patata...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada