Pàgines

dimecres, 27 de març del 2013

Cupcakes de xocolata amb "ganache" de xocolata

Aquesta recepta és creació de la Claudia de Sweet Art Siempre Hay Sitio Para el Postre (he de dir que jo hi he fet alguna petita modificació). És deliciosa i molt recomanable per als amants de la xocolata.

Ingredients per als cupcakes de xocolata:
- 300 g de sucre
- 200 g de farina tamisada
- 58 g de cacau pur (faig servir el de la marca Valor)
- 1 culleradeta de llevat
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi (aquí no ens hem de passar, que si no la massa amarga)
- 120 ml d'oli (jo barrejo oliva i gira-sol perquè, a casa, el que fem servir d'oliva és fort)
- 2 ous mida L a temperatura ambient
- 240 ml de llet a temperatura ambient
- 2 cullerades d'aigua bullint

Ingredients per al "ganache":
- 400 g de xocolata de cobertura (amb la del DIA em va quedar boníssim)
- 400 ml de nata per muntar
- 1 cullerada de mantega (opcional)

Preparació dels cupcakes:
1. Preesclafem el forn a 180 º i deixem a mà les càpsules. Mentrestant, posem tots els ingredients secs (farina, sucre, llevat, bicarbonat i cacau) en un bol. La Claudia recomana tamisar-ho tot excepte el sucre, però jo només tamiso la farina amb el llevat.
2. Ho barregem fins que el color de tots aquests ingredients és homogeni: és el moment d'incorporar-hi els dos ous.
3. Ho barregem tot i hi afegim la llet. Ho tornem a barrejar i hi incorporem l'oli.
4. Finalment hi afegim les dues cullerades d'aigua bullint i ho remenem bé. Cal fer sempre moviments envolvents i suaus, de baix cap a dalt.
5. Agafem una safata metàl·lica per a cupcakes o magdalenes i hi distribuïm les càpsules. Les omplim 3/4 parts amb la massa. Com que pot ser que ens quedi una massa una mica líquida, ens podem ajudar amb una gerra o un cullerot petit.
6. Deixem els cupcakes uns 20 minuts al forn o fins que quan els punxem amb un escuradents, surti sec.
7. Traiem els cupcakes del forn i els deixem refredar 5 minuts al motlle. Després els traiem i els deixem damunt una reixeta de refredar (a Casa en solen vendre.) Si no els hem de menjar el mateix dia, és recomanable banyar-los amb un almívar, que la humitat que tenen els cupcakes surti a fora i, per tant, ens durin més temps.

Preparació del "ganache":
1. Trossegem la xocolata i la posem en un bol amb la mantega.
2. Posem la nata en un pot i la posem al foc, a foc alt. Estem ben pendents i quan arrenca el bull l'apartem del foc.
3. Aboquem a poc a poc la nata al bol de la xocolata i anem remenant perquè es desfaci. Trigarem uns minuts, ja que hem de procurar que no quedi cap trosset sense desfer.
4. Tapem el bol amb film transparent i el deixem unes hores a la nevera. (En el meu cas, amb 3-4 h és més que suficient.) Ja podem decorar els cupcakes amb aquest "ganache".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada