Aquesta recepta és creació de la Claudia de Sweet Art Siempre Hay Sitio Para el Postre (he de dir que jo hi he fet alguna petita modificació). És deliciosa i molt recomanable per als amants de la xocolata.
Ingredients per als cupcakes de xocolata:
- 300 g de sucre
- 200 g de farina tamisada
- 58 g de cacau pur (faig servir el de la marca Valor)
- 1 culleradeta de llevat
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi (aquí no ens hem de passar, que si no la massa amarga)
- 120 ml d'oli (jo barrejo oliva i gira-sol perquè, a casa, el que fem servir d'oliva és fort)
- 2 ous mida L a temperatura ambient
- 240 ml de llet a temperatura ambient
- 2 cullerades d'aigua bullint
Ingredients per al "ganache":
- 400 g de xocolata de cobertura (amb la del DIA em va quedar boníssim)
- 400 ml de nata per muntar
- 1 cullerada de mantega (opcional)
Preparació dels cupcakes:
1. Preesclafem el forn a 180 º i deixem a mà les càpsules. Mentrestant, posem tots els ingredients secs (farina, sucre, llevat, bicarbonat i cacau) en un bol. La Claudia recomana tamisar-ho tot excepte el sucre, però jo només tamiso la farina amb el llevat.
2. Ho barregem fins que el color de tots aquests ingredients és homogeni: és el moment d'incorporar-hi els dos ous.
3. Ho barregem tot i hi afegim la llet. Ho tornem a barrejar i hi incorporem l'oli.
4. Finalment hi afegim les dues cullerades d'aigua bullint i ho remenem bé. Cal fer sempre moviments envolvents i suaus, de baix cap a dalt.
5. Agafem una safata metàl·lica per a cupcakes o magdalenes i hi distribuïm les càpsules. Les omplim 3/4 parts amb la massa. Com que pot ser que ens quedi una massa una mica líquida, ens podem ajudar amb una gerra o un cullerot petit.
6. Deixem els cupcakes uns 20 minuts al forn o fins que quan els punxem amb un escuradents, surti sec.
7. Traiem els cupcakes del forn i els deixem refredar 5 minuts al motlle. Després els traiem i els deixem damunt una reixeta de refredar (a Casa en solen vendre.) Si no els hem de menjar el mateix dia, és recomanable banyar-los amb un almívar, que la humitat que tenen els cupcakes surti a fora i, per tant, ens durin més temps.
Preparació del "ganache":
1. Trossegem la xocolata i la posem en un bol amb la mantega.
2. Posem la nata en un pot i la posem al foc, a foc alt. Estem ben pendents i quan arrenca el bull l'apartem del foc.
3. Aboquem a poc a poc la nata al bol de la xocolata i anem remenant perquè es desfaci. Trigarem uns minuts, ja que hem de procurar que no quedi cap trosset sense desfer.
4. Tapem el bol amb film transparent i el deixem unes hores a la nevera. (En el meu cas, amb 3-4 h és més que suficient.) Ja podem decorar els cupcakes amb aquest "ganache".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada