Pàgines

dissabte, 30 de març del 2013

Fideuada de sípia i gambes

 

Ingredients (per a dues persones):
- mitja sípia grossa
- 4-5 gambes
- 4-5 escamarlans
- 1 ceba de Figueres
- 3 cullerades de tomàquet triturat
- 3 o 4 tires de pebrot vermell (optatiu, jo n'hi poso si en tinc)
- gambetes pelades
- 200 g de fideus del número 1
- fumet de peix i/o marisc (he fet servir el del Dia)
- 2 alls pelats
- oli d'oliva
- sal i sucre


Preparació:
1. Piquem la ceba ben petita amb el robot o la ratllem, i la reservem. Tallem la sípia a daus i també la reservem. Mentrestant, posem el brou de peix en un cassó a foc lent per tenir-lo a punt.
2. Posem una cassola amb oli d'oliva al foc. Hi afegim els alls sencers i els enrossim. Quan són rossos els traiem i hi afegim els escamarlans i les gambes; els coem mig minut per banda i banda, i els retirem. En el mateix oli afegim la sípia i la coem uns minuts. També la retirem. Fem el mateix amb les tires de pebrot i amb les gambetes pelades.
3. En l'oli on hem cuit les gambes, els escamarlans i la sípia, hi afegim la ceba i la coem a foc ben lent fins que sigui ben daurada. Hi afegim tres cullerades de tomàquet triturat, un polsim de sal i un polsim de sucre, i ho coem bé. Quan estigui el sofregit, el traiem de la cassola i el reservem.
4. A la cassola on ho hem cuit tot, hi aboquem els fideus i els deixem enrossir bé (que quedin marronets). Quan estiguin, hi afegim el sofregit i ho barregem bé. Hi incorporem el pebrot, la sípia, les gambetes i 3 o 4 cullerots de brou. Ho deixem coure a foc mig uns 15 minuts. Si es consumeix el brou, n'hi anem afegint de mica en mica. Quan falti poc, hi afegim les gambes i els escamarlans.
5. Si volem, podem fer un allioli suau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada