Pàgines

dimecres, 29 de maig del 2013

Cupcakes doble xocolata

Ahir era un dia especial i vaig voler preparar unes postres especials:


Ja fa temps vaig penjar una altra recepta de cupcakes de xocolata. Aquest cop he tornat a seguir les instruccions de la Claudia de Sweet Art Siempre hay sitio para el postre per fer una nova delícia per als amants de la xocolata. La diferència amb la seva recepta és que no hi vaig afegir la farina d'ametlla. No sé com queden amb aquest ingredient, però sense estan boníssims.

Ingredients per als cupcakes de xocolata (7-8 unitats):- 100 g de sucre
- 100 g de farina tamisada
- 24 g de cacau pur (faig servir el de la marca Valor)
- 1/2 culleradeta de llevat
- 1/4 culleradeta de bicarbonat de sodi (aquí no ens hem de passar, que si no la massa amarga)
- 60 ml d'oli d'oliva
- 1 ou mida L a temperatura ambient
- 60 ml de llet a temperatura ambient
- 15 ml  d'aigua bullint
- 50 g de farina d'ametlles (jo no n'hi vaig posar)

Ingredients per al ganache:
- 200 g de xocolata de cobertura (amb la del Mercadona em va quedar perfecte)
- 200 ml de nata per muntar

Preparació del ganache:
Abans de preparar els cupcakes és millor que preparem el ganache perquè el necessitarem amb una textura consistent (com que la nevera que tinc és molt nova amb 1 o 2 hores és suficient, però si no, caldran unes 4 hores).
1. Trossegem la xocolata i la posem en un bol.
2. Posem la nata en un pot i la posem al foc, a foc alt i quan arrenca el bull l'apartem del foc. És molt important que parem atenció a aquest pas, ja que si ens despistem pot ser que la nata ens vessi.
3. Aboquem a poc a poc la nata al bol de la xocolata i anem remenant amb una forquilla o una espàtula perquè es desfaci. Trigarem uns minuts, ja que hem de procurar que no quedi cap trosset sense desfer. Un bon truc és, de tant en tant, anar arrossegant la forquilla pel fons del bol per comprovar que no hi ha cap trosset de xocolata sense desfer.
4. Tapem el bol amb film transparent i el deixem unes hores a la nevera.

Preparació dels cupcakes:
1. Preesclafem el forn a 160 º i deixem a mà les càpsules. Mentrestant, posem tots els ingredients secs (farina, sucre, llevat, bicarbonat i cacau) en un bol. És molt important que, com a mínim, tamisem la farina; la resta d'ingredients secs es poden tamisar (jo no ho faig).
2. Ho barregem fins que el color de tots aquests ingredients és homogeni: és el moment d'incorporar-hi l'ou i remenar-ho bé.
3. Hi afegim la llet, ho tornem a barrejar i hi incorporem l'oli.
4. Finalment hi afegim l'aigua bullint i ho remenem bé. Cal fer sempre moviments envolvents i suaus, de baix cap a dalt. La quantitat d'aigua és orientativa, jo de vegades n'hi afegeixo més o menys.
5. Agafem una safata metàl·lica per a cupcakes o magdalenes i hi distribuïm les càpsules. Les omplim 3/4 parts amb la massa. Com que pot ser que ens quedi una massa una mica líquida, a l'hora d'omplir les càpsules ens podem ajudar amb una gerra o un cullerot petit.
6. Traiem el ganache de la nevera i en posem una cullerada a cada càpsula, al mig de la massa de cupcakes. Jo vaig procurar que quedés una mica submergit a dins la massa.
7. Deixem els cupcakes uns 20-22 minuts al forn. Aquest cop no ens funcionarà el truc de l'escuradents, ja que el ganache no espessirà i l'escuradents sortirà sempre brut.
8. Traiem els cupcakes del forn i els deixem refredar 3 o 4 minuts al motlle. Després els traiem i els deixem damunt una reixeta de refredar un parell de minuts. Els servim encara tebis, que encara estan més deliciosos que freds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada