Pàgines

dijous, 23 de maig del 2013

Albergínies farcides




Ingredients (2 persones):
- 6 albergínies
- 1 ceba
- 500 g de carn picada de vedella i porc
- 500-600 ml de llet
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de mantega
- 200 ml de tomàquet triturat
- formatge ratllat
- sal, sucre, nou moscada i oli

Preparació:
1. Tallem les albergínies pel llarg i, amb ajuda d'una cullerets, en traiem la polpa. Hem de procurar no treure-la tota perquè no es trenqui; ens ha de quedar com una barca.
2. Salem les barques d'albergínia i les deixem cap per avall uns minuts. Mentrestant, ratllem una ceba o la piquem ben petita amb el robot. També tallem ben petita la polpa de l'albergínia.
3. Posem una bona quantitat d'oli en una paella i hi anem fregin a foc mitjà les barques d'albergínia pels dos costats. Quan estiguin cuites, les retirem, les posem sobre paper absorvent i les reservem.
4. Mentrestant, posem un raig d'oli en una cassola i hi afegim la ceba. La coem a foc lent fins que canviï de color. Llavors hi afegim la polpa d'albergínia i quan sigui un xic feta hi afegim la carn picada i, quan estigui cuita, hi afegim el tomàquet triturat. Ho rectifiquem de sal i hi afegim un polsim de sucre per treure l'acidesa del tomàquet. Ho deixem al foc fins que el tomàquet canviï de color i textura.
5. Posem la llet en un bol. Hi afegim la farina, la mantega, sal i nou moscada, i ho barregem bé amb una barilla. Ho posem a foc fort i no parem de remenar fins que aconseguim la textura de beixamel. No cal que sigui excessivament espessa. És molt important, això sí, afegir la farina a la llet i rmenar-la quan encara és freda, ja que així no ens quedaran grumolls.
6. Omplim les barques d'albergínia amb el sofregit de carn i les cobrim amb beixamel. Les empolsem amb formatge ratllat i les gratinem al forn, a 200º, fins que quedin rosses al nostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada