Pàgines

dimecres, 21 d’agost del 2013

Crema de carbassó

Amb aquesta calor, vénen de gust cremes i sopes fredes. Aquesta és molt fàcil de fer.

Ingredients (2 racions):
- 2 carbassons
- 1 patata petita
- 1 formatget tipus "quesito"
- sal

Preparació:
1. Rentem bé el carbassó i el tallem a rodelles o daus. Si volem que la crema ens quedi més blanca que verda, abans de tallar els carbassons els hem de pelar. Jo de vegades en pelo només un perquè m'agrada que tingui un toc "vegetal".
2. Posem una olla al foc amb aigua. Quan bulli hi afegim el carbassó, la patata pelada i un xic de sal. Ho deixem coure fins que sigui cuit (podem punxar-ho amb un ganivet i comprovar que és ben tou).
3. Amb una escumadora, retirem el carbassó i la patata i els posem en un recipient que puguem utilitzar amb la batedora. Hi afegim el formatget una mica del suc de cocció. Ho batem bé amb la batedora. Hi anem incorporant suc de cocció fins que aconseguim la textura que vulguem.
4. Deixem refredar la crema a temperatura ambient. Quan sigui freda, la posem a la nevera 1 hora. També es pot menjar tèbia.

Consell:
Podem tenir la crema un parell de dies a la nevera, però si veiem que no la gastarem, és millor que la congelem, ja que com que porta llet, se'ns farà agra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada