Ingredients (2 persones):
- 2 o 3 patates mitjanes
- oli d'oliva
- sal i pebre
Per al farcit:
- 2 ous mida M
- 1/2 pebrot vermell escalivat o en conserva
- 10 olives farcides
- 1 llauna de tonyina
Per a la maionesa:
- 1 ou
- 1 gra d'all
- 1 rajolinet de vinagre
- oli de gira-sol
- sal
Preparació:
1. Bullim les patates amb pela en aigua amb sal durant uns 30 minuts (les punxem amb un escuradents per assegurar-nos que són cuites). Les deixem refredar una mica a l'aigua de cocció i les pelem.
2. Mentrestant, bullim els ous per al farcit: quan bulli l'aigua els deixem coure 8 minuts, els retirem del foc i els deixem en aigua freda (així es pelen millor).
3. Preparem la maionesa: al vas de la batedora hi afegim l'ou, el gra d'all tallat, unes gotes de vinagre, sal i un raig d'oli. Comencem a batre-ho sense moure la batedora, fins que la maionesa comenci a quallar. Llavors movem la batedora de dalt a baix i hi afegim oli de mica en mica fins que aconseguim la quantitat de maionesa que vulguem.
4. Pelem les patates, les posem en un bol i les aixafem amb una forquilla. Les salpebrem i hi afegim oli d'oliva. Ho nem barrejant i aixxafant fins que ens quedi un puré suau i sense gromolls.
5. Preparem el farcit: tallem ben petits el pebrot (en reservem unes tires per decorar), els ous (en reservem un rovell o unes rodelles) per decorar i les olives (en reservem alguna per decorar). Ho barregem en un bol amb la tonyina escorreguda. Podem afegir-hi una mica de maionesa, però només si ho menjarem de seguida.
6. Tallem 4 quadrats de paper film de 30 x 30 cm. Al centre de cada quadrat posem un parell de cullerades de puré i les escampem mb ajuda d'una cullera (hem de procurar que ens quedi una rodona de mig dit de gruix).
7. Posem una cullerada de farcit al centre de cada rodona i, amb ajuda del paper film, la tanquem de manera que ens quedi una pilota. Hem de procurar estrènyer bé el paper de film perquè ens quedin ben compactes. Les deixem reposar bé a la nevera perquè estiguin fresquetes i perquè seran de més bon manipular.
8. Obrim el paper film amb compte i posem les bombes en un plat o una safata. Les decorem amb les tires de pebrot, les rodelles d'oliva i el rovell bullit tallat petit o ratllat. Decorem el plat amb una mica de maionesa.
(Suggerència de presentació de El que no Mata Engreixa)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada