Pàgines

dijous, 1 d’agost del 2013

Broquetes amb patates campestres

Un plat relativament ràpid de fer i molt sa:
 

 
Ingredients (2 persones):
- 300 g de carn de pollastre o porc adobada
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 6 o 8 tomàquets cirerol
- 4 patates mitjanes
- herbes i espècies (curri, pebre vermell, herbes de provença, orenga...)
- oli i sal

Preparació:
1. Pelem les patates i les tallem en forma de grill de taronja (ho aconseguirem tallant-les per la meitat, per la meitat, per la meitat). Les passem per aigua i les aboquem en una safata de forn coberta amb un raig d'oli. Hi aboquem per sobre un polsim de sal i herbes i espècies al nostre gust.
2. Posem les patates al forn, a 180º, uns 20 minuts. Sabrem que están quan les punxem amb una broqueta o un ganivet i estiguin toves.
3. Mentrestant, rentem bé les verdures. Tallem el pebrot a quadrats d'uns 3 cm2 i el carbassó a quarts.
4. Muntem les broquetes: carbassó, pollastre, pebrot verd, pollastre, tomàquet cirerol, pollastre, pebrot vermell, pollastre.
5. Coem les broquetes a la planxa, a foc mitjà,fins que la carn i les verdures siguin cuites. Les acompanyem amb les patates.

Idees:
  • Podem fer servir les verdures que ens agradin o tinguem a casa (ceba, albergínia, pastanaga, espàrrec...)
  • Podem adaptar les broquetes per a vegetarians (només verdures) o per a persones que no mengin verdures (només carn).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada