Pàgines

dimarts, 25 de juny del 2013

Gotets de gaspatxo de remolatxa i maduixa

Un entrant ben refrescant, ideal per a un aperitiu fred, que de ben segur sorprendrà els nostres convidats, tant pel color com pel gust.
La recepta original és del blog Petit Chef. Jo, com sempre, hi vaig donar el meu toc personal.

Ingredients (6 gotets):
- 125 g de maduixes
- una remolatxa cuita
- mig pebrot verd
- un gra d'all petit sense la part verda
- mitja ceba petita
- una llesca de pa sec en remull
- tres culleradetes d'oli d'oliva
- una culleradeta de vinagre de Xerès
- sal i sal Maldon
- aigua

Preparació:
1. Netegem les maduixes i les tallem. Pelem la remolatxa i la tallem. Pelem la ceba i la tallem. Rentem el pebrot i el tallem.
2. Barregem les maduixes, la remolatxa, la ceba i el pebrot tallats amb el pa remullat i l'all trinxat.
3. Hi afegim l'oli, el vinagre i una mica de sal i ho batem amb la batedora. Ho tastem per si calgués rectificar-ho de sal o d'aigua (dependrà de la textura que vulguem: més cremosa o més "gaspatxera").
4. Si volem que ens quedi un gaspatxo més fi, el colem per treure-hi les llavors de les maduixes. El deixem a la nevera fins a l'hora de servir-lo.
5. Posem el gaspatxo en gotets i el decorem amb unes gotetes d'oli d'oliva i uns granets de sal Maldon (jo hi vaig posar sal rosa d'Himàlaia). També hi podem posar un trosset de maduixa i una fulla de menta.

Suggerència de presentació. Foto extreta del blog Petit Chef.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada