La recepta original és del blog Petit Chef. Jo, com sempre, hi vaig donar el meu toc personal.
Ingredients (6 gotets):
- 125 g de maduixes
- una remolatxa cuita
- mig pebrot verd
- un gra d'all petit sense la part verda
- mitja ceba petita
- una llesca de pa sec en remull
- tres culleradetes d'oli d'oliva
- una culleradeta de vinagre de Xerès
- sal i sal Maldon
- aigua
Preparació:
1. Netegem les maduixes i les tallem. Pelem la remolatxa i la tallem. Pelem la ceba i la tallem. Rentem el pebrot i el tallem.
2. Barregem les maduixes, la remolatxa, la ceba i el pebrot tallats amb el pa remullat i l'all trinxat.
3. Hi afegim l'oli, el vinagre i una mica de sal i ho batem amb la batedora. Ho tastem per si calgués rectificar-ho de sal o d'aigua (dependrà de la textura que vulguem: més cremosa o més "gaspatxera").
4. Si volem que ens quedi un gaspatxo més fi, el colem per treure-hi les llavors de les maduixes. El deixem a la nevera fins a l'hora de servir-lo.
5. Posem el gaspatxo en gotets i el decorem amb unes gotetes d'oli d'oliva i uns granets de sal Maldon (jo hi vaig posar sal rosa d'Himàlaia). També hi podem posar un trosset de maduixa i una fulla de menta.
Suggerència de presentació. Foto extreta del blog Petit Chef.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada