Pàgines

dijous, 13 de juny del 2013

Patates primavera

Ara que per fi ha arribat la calor, vénen molt de gust unes patates primavera. Es poden menjar com a plat únic o acompanyant una carn.

 
Ingredients (4 unitats):
- 4 patates mitjanes
- mitja llauna de blat de moro
- 4 llesques de pernil dolç
- 4 barretes de surimi
- 1 llauna de tonyina
- 16 olives sense pinyol
- 2 ous
- maionesa
 
Preparació:
1. Rentem les patates i les punxem amb una forquilla. Les coem al micrones, a máxima potencia, 3 o 4 minuts per banda. (Estaran cuites quan les punxem amb una forquilla i notem la patata força tova, a diferencia de quan la punxem abans de coure.) Mentrestant, bullim 8 minuts els ous i, quan estiguin cuits, els deixem en aigua freda.
2. Mantenint les patates del llarg, els traiem la part de sobre (com si fos un barret o una tapa) i les buidem amb una cullereta de postres. Hem de procurar de deixar una mica de gruix de patata perquè es mantingui la forma de patata.
3. Tallem l'interior de la patata a dauets petits i els barregem amb la resta d'ingredients: la tonyina escorreguda, els ous tallats petits, el pernil dolç tallat a tiretes, les olives talladles a rodelles i les barretes de surimi descongelades i talladles a rodelles..
4. Hi afegim la maionesa al gust. Hem de procurar que ens serveixi només per lligar el farcit, i que aquest no agafi massa gust de maionesa.
5. Farcim les patates amb la barreja i les decorem amb unes rodelles d'oliva o unes tires de pebrot escalivat.
 6. Deixem les patates com a mínim mitja hora a la nevera perquè agafin una mica de frescor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada