Ingredients (16 "montaditos"):
- 4 llesques de pa de motlle o 16 llesques de pa de barra
- melmelada de tomàquet o de bloody mary
- miniformatgets Burgos
- 2 frankfurts
- 3 palets de cranc o surimi
- maionesa
- sobrassada
- mel
- formatge ratllat
- tonyina
- orenga
- tomàquets de penjar
- per decorar: olives farcides, olives negres, anxoves, pebrot escalivat, gambetes pelades, pinya en almívar, tàperes, quètxup, mostassa...
Preparació:
1. Tallem les llesques de pa de motlle en quatre, de manera que ens quedin quatre trossos de pa quadrats.
2. Per als "montaditos" de tonyina: suquem el pa amb tomàquet, hi posem tonyina i l'empolsem amb orenga. podem decorar-los amb un trosset d'anxova o una oliva negra.
3. Per als "montaditos" de surimi: tallem els bastonets de surimi a rodelles i les aixafem bé amb una forquilla. Hi afegim una cullerada de maionesa i ho barregem bé. Posem la barreja al damunt del pa. Podem decorar-los amb un trosset de pebrot escalivat, un trosset de pinya o una gamba pelada.
4. Per als "montaditos" de sobrassada: untem el pa amb sobrassada. Hi posem una miqueta de mel al damunt i ho cobrim de formatge ratllat. Ho gratinem al forn, a 220º, 2 o 3 minuts. Els podem decorar amb rodelles d'oliva o unes tàperes.
5. Per als "montaditos" de frankfurt: tallem els frankfurts per la meitat i els fregim en una paella amb molt poc oli. Posem dues meitats de frankfurt a cada trosset de pa i decorem amb quètxup i mostassa.
6. Per als "montaditos" de melmelada de tomàquet: untem el pa amb melmelada de tomàquet o de bloody mary i hi posem un formatget de Burgos al damunt.
A Les Eroles fan unes melmelades delicioses que ens poden anar estupendament per preparar "montaditos" senzilla: de mojito (amb formatge brie), de bolets (amb una mini hamburguesa), d'albergínia (amb pebrot escalivat i anxoves), de tomàquet (amb anxoves), de carbassa (amb porro sofregit)...
Podem fer-ne de moltes altres coses: pernil dolç i formatge gratinat, mini hamburguesa amb ou de guatlla, escalivada amb anxoves, formatge Philadelphia i salmó fumat, de guacamole i salmó fumat, de formatge blau i nous, d'espàrrecs blancs enrotllats amb pernil i maionesa... Tot és provar i aprofitar el que tenim a la nevera!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada