Pàgines

dimarts, 4 de juny del 2013

Patates braves

Una molt bona tapa per quan volem fer un pica-pica són les patates braves. A diferència del que tenim per costum veure als bars, la recepta originària sembla que és sense maionesa (de fet, a Madrid, a molts bars les serveixen amb una salsa com aquesta). Vaig trobar una recepta al blog Directo al Paladar. La vaig adaptar i la vaig tastar... braves braves!

Ingredients (per a 2 racions):
- 2 patates grosses
- 300 g de tomàquet triturat de llauna
- 2 alls
- 1 cullerada de pebre vermell dolç (jo el vaig posar picant, i en vaig posar menys)
- pebrot de Cayena i/o tabasco al gust
- pebre negre mòlt
- vinagre de Xerès
- oli d'oliva

Preparació:
1. Posem un rajolí d'oli en una paella i hi afegim els alls tallats ben petits. Quan sentim olor d'all, hi afegim el tomàquet triturat, el pebre vermell, el pebrotet de Cayena i/o el tabasco, el pebre negre mòlt i un raig de vinagre.
2. Ho barregem tot bé i ho deixem a foc suau fins que la salsa tingui una textura consistent.
3. Mentrestant, pelem les patates i les fregim en oli abundant a foc suau-mitjà al principi i alt al final, perquè quedin ben daurades.
4. Retirem les patates i les escorrem bé. Les posem en un plat i hi aboquem la salsa brava pel damunt.

No cal dir que les podem acompanyar d'una bona cervesa ben fresqueta.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada