Avui no sabia què preparar per dinar i he fet una cerca per Internet. Al web Petit Chef he trobat una recepta de pastís de tonyina que he adaptat a la meva manera:
Ingredients (2 p):
- 1 llauna de tonyina de 275 g
- 2 ous
- 2 cullerades de tomàquet triturat
- mitja ceba petita
- mitja pastanaga petita
- 1 gra d'all
- mig pebrot verd
- 100 ml de llet
- 50 g de formatge ratllat (que es fongui: emmental, mozzarella...)
- mitja culleradeta de Maizena
- sal, pebre (millor si és blanc, jo l'hi vaig posar negre) i julivert
- oli d'oliva
- mantega
Preparació:
1. Tallem a quadradets ben petits la ceba, l'all, la pastanaga i el pebrot, i els sofregim amb una miqueta d'oli en una paella. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el tomàquet triturat, sal, pebre i julivert. Abaixem el foc i ho deixem coure fins que el tomàquet sigui més espès.
2. Mentrestant, en un bol dissolem la Maicena amb la llet. Hi afegim els ous batuts, la tonyina escorreguda i el formatge ratllat. Per últim, hi afegim el sofregit.
3. Untem quatre flameres amb mantega i hi aboquem la barreja, i ho posem al forn, al bany maria, a 180º uns 20 minuts. Abans de treure els pastissets, podem comprovar si estan cuits punxant-los amb un escuradents.
4. Ho deixem refredar a la nevera, ho desemmotllem i ho servim acompanyat d'enciam tallat a juliana i salsa rosa. Com que la textura queda cremosa, també es pot acompanyar de llesques de pa o torradetes per untar.
Si ho fem per a 4 persones o més, podem fer-ho en un motlle per a plum cake, en lloc de flameres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada