Pàgines

dijous, 27 de juny del 2013

Filet de porc amb salsa de bolets

Un plat molt recomanable per qun tenim convidats i no volem estar massa estona a la cuina. És ideal si de primer fem una mica d'aperitiu o pica-pica, ja que podem preparar-ho tot i en el moment de sopar només s'haurà de servir.





Ingredients (2 persones):
- 1 filet de porc
- 10 llesques de bacó
- 1 ceba petita
- 200 g de bolets (normalment faig servir un barrejat del Mercadona)
- 1 bric petit de crema de llet
- oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació:
1. Preescalfem el forn a 180º. Tallem el filet per la meitat, de manera que ens quedin dues racions. El salpebrem per les dues cares i el cobrim amb el bacó, procurant que no quedi cap forat sense cobrir (jo vaig enrotllant el bacó i on acaba una tira, en poso una altra).
2. Posem un rajolí d'oli en una safata per al forn i hi posem els filets de porc. Els posem al forn a 180º fins que el bacó comenci a agafar un color daurat (normalment triga una mitja hora). Aquest és el punt de cocció; si ens agrada més fet, l'hi deixarem un xic més i si ens agrada molt poc fet, menys.
3. Mentrestant, tallem la ceba ben petita (o la passem per la picadora) i la sofregim en una paella amb un xic d'oli. Quan estigui transparent, hi afegim els bolets (si són congelats, no cal descongelar-los).
4. Quan els bolets siguin cuits i no quedi aigua a la paella, hi afegim la crema de llet i un polsim de sal. Deixem coure la salsa fins que espessi.
5. Servim el filet amb la salsa al costat, al damunt o en un bol a part. El podem acompanyar de patates fregides casolanes, arròs blanc llarg, pasta, unes rodelles de patata al forn o a la planxa, amanida, unes patatones al caliu, uns xampinyons a la paella, uns espàrrecs verds a la brasa...

Consells:
- Si preparem el plat amb antelació, és millor que parem la salsa quan encara estigui líquida, ja que si no ens quedarà molt espessa. Quan servim el plat, mentre escalfem el filet, acabem de fer la salsa.
- Si hi ha algú intolerant a la lactosa o a qui no li agradi la crema de llet, es pot canviar aquesta salsa per una altra: barregem el suc de dues taronges amb dues cullerades de sucre i una mica de Maizena, ho posem al foc i ho anem remenant fins que agafi textura de salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada