Una manera diferent de menjar verdures. La recepta original és del Recetario de Thermomix, però com que no tenia espinacs la vaig fer amb bledes i no va quedar malament.
Ingredients (4 unitats):
- 1 gra d'all
- 175 g de bledes congelades
- 75 g de carbassó en trossos
- 250 g de carn de gall dindi picada (jo la vaig picar amb la mateixa Thermomix)
- 4 nous
- 4 ametlles crues pelades
- 10 g d'oli d'oliva
- 1 ou
- sal i pebre
Preparació:
1. Posem l'all i 5 g d'oli al got de la Thermomix. Ho trossegem 5 seg. / vel. 5 i ho fregim 5 min. / Varoma / vel. 1.
2. Hi afegim les bledes en dues tandes, després de les quals programem 3 seg. / vel. 5. Ho sofregim 6 min. / Varoma / vel. 1. Ho retirem en un bol i ho reservem.
3. Sense rentar el got, hi afegim el carbassó i la resta d'oli. Ho trossegem 4 seg. / vel. 5 i ho sofregim 6 min. / Varoma / vel. 1. (Posem el cistellet en lloc del "cubilete" perquè s'evapori més l'aigua que deixo anar el carbassó.)
4. Mentrestant, batem l'ou en un plat i hi afegim la carn picada de gall dindi, sal i pebre, i ho barregem amb una forquilla..
5. Quan el carbassó estigui, afegim al got els espinacs i els fruits secs. Ho programem 2 min. / varoma / vel. 2. Tot seguit hi afegim la barreja de carn, ou, sal i pebre, i ho programem 5 seg. / vel. 5.
6. Folrem una safata apta per al congelador amb paper de forn (jo vaig folrar una "fusta" de tallar de plàstic). A sobre hi formem les hamburgueses agafant porcions amb una cullera. Ens podem ajudar d'un emplatador o d'un motlle per fer ous ferrats per donar-los forma rodona. Posem les hamburgueses, cobertes amb film transparent, una estona al congelador i quan estiguin dures les emboliquem individualment amb film transparent.
7. Escalfem una mica d'oli en una paella o planxa i hi coem les hamburgueses.
8. Podem servir-les al nostre gust: en un plat amb amanida o verdura bullida o al wok; amb patates fregides; en un entrepà amb enciam, tomàquet, maionesa...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada