Un plat ideal per acompanyar amb una amanida, uns musclos al vapor o un pica-pica.
Ingredients (2 persones):
- 1 gra d'all
- 150-200 g de ceba tallada a quarts
- 20 g d'oli d'oliva
- 1/2 quilo de calamars tallats a trossets (jo compro anella i la tallo per la meitat o en tres trossos)
- sal
- unes fulles de julivert
- un polsim de pebre negre
- un polsim de pebre vermell dolç
- 1 fulla de llorer
- 2 galetes Maria o una una mica de Maizena (optatiu)
Preparació:
1. Posem les galetes al got i les triturem 4 seg./vel 7. Les reservem.
2. Posem l'all, la ceba i el julivert al got. Programem 3 seg. / vel. 4. Abaixem les restes amb l'espàtula.
3. Hi afegim l'oli i ho programem 4 min. / Varoma / vel. 1.
4. Hi incorporem els calamars, la sal, el pebre negre i el vermell, el llorer i les galetes, i ho programem 20 minuts / 100º / gir esquerra / vel. cullera. Comprovem que els calamars estiguin tendres i la salsa hagi reduït. Si no, podem programar uns minuts més i posar el cistellet en lloc del cubet per ajudar a evaporar líqud.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada