Pàgines

divendres, 11 d’abril del 2014

Pastís de patata i tonyina 100% casolà

Ara que ja ve el bon temps, comencen a venir de gust plats més fresquets. Un és el pastís de patata i tonyina.
Normalment el feia amb puré de patata de sobre, però aquesta vegada vaig decidir fer-lo jo, perquè seria més bo i sa. El vaig fer amb la Thermomix i, mentrestant, vaig aprofitar per fer el farcit amb el minipímer.


Ingredients  per al puré (2 persones):
- 400 g de patatges pelades i tallades a trossos
- 200 g d'aigua
- 20 g de mantega
- sal, pebre i nou moscada

Ingredients per al farcit (2 persones):
- 2 llaunes de tonyina
- 2 ous bullits
- unes tires de pebrot escalivat o de llauna
- 10-12 olives sense os
- 100 g de tomàquet fregit
- orenga

Preparació:
1. Posem la papallona al got de la Thermomix. Hi afegim les patates trossejades, l'aigua, la sal i el pebre, i ho coem 25 min./90º/vel. 1.
2. Mentrestant preparem el farcit: en el robot del minipímer posem els dos ous tallats a quarts, la tonyina sense oli, el pebrot escalivat, les olives, el tomàquet fregit i l'orenga al gust. Hi donem uns cops secs, per tal que es barregi tot i quedi la textura que més ens agradi (trossets o crema).
3. Traiem la papallona de la Thermomix i hi afegim la mantega i la nou moscada, i ho programem 30 seg./vel.5-10.
4. Si ens queda massa espès, hi afegim un xic més d'aigua i ho programem uns segons més a vel. 5.
5. Folrem un motlle de pastís d'uns 20 cm de diàmetre amb plàstic de pastisseria i el posem damunt d'un plat. Fem una capa de puré, una altra de farcit, una altra de puré, una altra de farcit i una darrera de puré.
6. Decorem el pastís amb olives, unes tires de pebrot, unes anxoves, unes tàperes, maionesa... en fi, el que més ens agradi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada