Pàgines

diumenge, 1 de desembre del 2013

Crema de xampinyons (Thermomix)

Una crema molt senzilla i gustosa.

Ingredients (2 persones):
- 200g de xampinyons naturals
- 1 ceba petita
- 1 porro
- 1 gra d'all petit
- mitja pastilla de brou de verdures
- 10 g d'oli d'oliva
- 80 g de llet evaporada o crema de llet
- 250-300 g d'aigua
- sal

Preparació:
1. Posem la ceba, el porro i l'all al got, i ho triturem 5 seg./ vel. 6. Amb ajuda de l'espàtula ho baixem avall.
2. Hi afegim l'oli i programem 10 min./100º/vel. 1.
3. Hi afegim els xampinyons. Ho triturem 5 seg/vel 4 i ho coem 5 min/Varoma/vel. 1. Hi incorporem l'aigua, la mitja pastilla de brou i molt poca sal. Ho programem 25 min./Varoma/vel. 1.
4. Quan passin els 25 minuts, hi afegim la llet evaporada o la crema de llet (en podem reservar una mica per decorar). Programem 1 min. /90º/vel. 4.
5. Deixem baixar la temperatura del got a uns 70º i programem 2 min./vel.5-10.
6. Servim la crema en bols o plats fondos i la decorem amb un rajolinet de crema de llet. També podem fregir uns xampinyons laminats i tirar-los pel damunt.

3 comentaris:

  1. Supose que entre el pas 2 i 3, cal afegir l'ingredient principal: els xampinyons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, Elsa, hi falta l'ingrdient principal. 😜 grawcies pel comentari. Ho modifico.

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina