Pàgines

dissabte, 5 d’octubre del 2013

Canapè de crema de parmesà, broquetes de tomàquet cirerol i dàtils amb bacó

Quan tinc convidats a dinar, m'agrada fer un pica-pica de primer: és una bona manera d'assegurar-me que tothom menjarà alguna cosa.
Aquí van unes quantes idees:

 
BROQUETES DE TOMÀQUET CIREROL:
Ingredients (12 unitats):
- 12 tomàquets cirerol
- 12 boletes de mozarella (al Mercadona la venen envasada en boletes, és ideal)
- 3 o 4 fulles grosses d'alfàbrega
- 12 fulles petites d'alfàbrega
- un bon raig d'oli d'oliva
Preparació:
1. Rentem bé les fulles d'alfàbrega i barregem les grosses amb l'oli al pot del minipímer. Ho batem bé amb el minipímer i ho reservem.
2. Rentem bé els tomàquets cirerol i fem un petit tall on hi ha l'ull, de manera que ens quedaran plans d'una banda i s'aguantaran damunt del plat o la safata.
3. Punxem una fulla petita d'alfàbrega, una boleta de mozarella i un tomàquet cirerol (la part plana ha de quedar a sota). Repetim el procés fins a acabar la mozarella i els tomàquets. Reservem les broquetes.
4. En el moment de servir salsem les broquetes amb l'oli d'alfàbrega.
 
 
DÀTILS AMB BACÓ
Ingredients (12 unitats):
- 12 dàtils sense os
- 6 talls de bacó (12 si ens el tallen molt fi)
Preparació:
1. Tallem les llesques de bacó per la meitat i emboliquem cada dàtil amb un tall de bacó. Els punxem de banda a banda amb un escurdents.
2. Fregim els dàtils, a foc mitjà-alt, en una paella amb un rajolinet d'oli. Els servim encara calents.
 
CANAPÈ DE CREMA DE PARMESÀ
Aquesta recepta me la va ensenyar la Carmen i la veritat és que va sorprendre tots els convidats (i a mi mateixa, que no l'havia tastat mai).
Ingredients (12 unitats):
- 12 llesques de pa de barra tallades de biaix d'un dit de gruix
- 1/2 ceba tendra
- formatge parmesà en pols
- maionesa
- un pot de puntes d'espàrrecs verds en conserva o pebrot escalivat
Preparació:
1. Preescalfem el forn a 180º. Ratllem la ceba tendra (com que a mi no m'agrada, la vaig ratllat amb el ratllador petit). La barregem en un bol amb maionesa i formatge parmesà en pols fins que ens quedi una crema. Per tant, aquesta part s'ha de fer una mica a ull, depenent de l'aigua que deixi anar la ceba, el tipus de maionesa que fem servir...
2. Repartim la barreja per sobre les llesques de pa i hi posem una punta d'espàrrec o una tira de pebrot escalivat pel damunt.
3. Ho posem al forn fins que comenci a agafar color (no ho hem de daurar). És millor si ho servim tebi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada