Fa uns quants dies vaig tenir un dinar a casa i volia fer alguna cosa diferent. Vaig demanar ajuda a una usuària del Banc del Temps perquè m'ajudés a preparar-ho tot el dia abans i així poder estar pels convidats.
Vam preparar unes postres senzilles, però molt boniques i sobretot bones.
Ingredients (8 racions):
- 100 g de xocolata blanca de cobertura (Nestlé o Mercadona)
- 100 g de xocolata negra de cobertura
- 100 g de xocolata amb llet
- 500 ml de nata de muntar del 35 % de matèria grassa
- melindros, pa de pessic o galetes amb mantega
- licor o almívar (jo vaig fer servir licor de xocolata blanca)
- mini kit-kat, conguitos, lacasitos, fideus de xocolata, virutes de xocolta, cacau en pols... per decorar
Preparació:
1. Batem tota la nata amb el robot o les varilles, fins que quedi quasi a punt de neu.
2. Mentrestant, posem cada tipus de xocolata en un recipient apte per a microones i els anem escalfant a una potència de 600. Hem de fer tandes de pocs segons per evitar que se'ns cremi la xocolata: cada 10 segons aproximadament anem parant el microones i remenem la xocolata per tal que es desfaci bé. Seguim el mateix procediment amb els tres tipus de xocolata i els reservem.
3. Folrem l'interior del motlle amb una tira d'acetat. Si no en tenim, podem aprofitar un full d'acetat dels d'enquadernar, tallat a mida i enganxat amb cel·lo.
4. Suquem els melindros amb el licor i els posem en un motlle rodó desemmotllable, de manera que en cobrim tota la base.
5. Separem la nata muntada en tres recipients. A cadascun hi afegim una de les xocolates i ho remenem a poc a poc, per tal que la nata no baixi.
6. Estenem la barreja de xocolata negra damunt dels melindros i ho aplanem bé. Posem el motlle al congelador, tapat, uns 15 minuts (així evitem que es barregi amb la segúent capa de xocolata).
7. Traiem el motlle del congelador i estenem la barreja de xocolata en llet damunt de la de xocolata negra. El tornem a posar 15 minuts al congelador.
8. Tornem a treure el motlle de congelador i fem la cap de xocolata blanca. Ho deixem al congelador.
9. Una hora abans de menjar el pastís, traiem el motlle del congelador i el deixem a temperatura ambient. Just abans de servir-lo el decorem al nostre gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada