diumenge, 21 de juliol del 2013
Tiramissú
A poc a poc vaig aprenent a fer postres. Avui m'he atrevit amb el tiramissú. La recepta l'he extreta d'unes fitxes que em van regalar i he de dir que, per ser el primer, boníssim!
Ingredients (2-4 persones):
- 2 ous
- 75 g de sucre
- 250 g de mascarpone
- 2 sobres de cafè soluble
- 250 ml d'aigua
- 1 polsim de sal
- 160 g de melindros
- cacau en pols per decorar
Preparació:
1. Escalfem l'aigua, preparem el cafè i el deixem refredar.
2. Separem el rovell de la clara dels ous. Posem les clares en un bol i hi afegim un polsim de sal. Les muntem a punt de neu (sabrem que estan si girem el bol cap per avall i no ens cau res).
3. Posem els rovells en un bol i els batem bé, fins que quedi una texura escumosa. Hi afegim el sucre i ho barregem bé amb unes barilles fins que quedi una crema ben fina.
4. Incorporem les clares a la barreja de rovells i mascarpone, a poc a poc i amb moviments suaus (de baix cap amunt).
5. Remullem els melindros en el cafè. Hem de vigilar perquè absorveixen molt ràpid el cafè, així que els hi hem de tenir molt poca estona.
6. Agafem bols o copes i hi posem una capa de melindros, una de crema de mascarpone, una altra de melindros i una darrera capa de mascarpone. Ho decorarem amb cacau en pols que espolsarem amb un colador.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada