Pàgines

dimecres, 17 de juliol del 2013

Ensalada russa

Amb la calor, la veritat és que només vénen de gust cosetes fresques. Aquesta n'és una de sana, bona i fàcil. I res de comprar-la congelada!





Ingredients (2 persones):
- 2 patates mitjanes
- 2 grapats de mongetes fresques o congelades
- 2 grapats de pèsols frescos o congelats
- 1 pastanaga
- 3 llesques de pernil dolç
- 3 llesques de pernil salat
- 1 llauna de tonyina
- 1 llauna de pebrot en conserva
- 1 ou
- olives (farcides, malaguenyes, aragoneses... les que tinguem a casa)
- 3 o 4 anxoves

Preparació:
1. Posem l'ou en un cassó amb aigua al foc. Quan bulli, l'hi deixem 8 minuts, el traiem i el deixem en aigua freda.
2. Pelem i tallem la patata i la pastanaga. Les posem a l'olla exprés, amb una mica d'aigua i sal, amb la mongeta tallada i els pèsols. No cal que hi hagi massa aigua, només que gairebé ho cobreixi tot. Quan pugi el botó, ho coem uns 5 minuts (dependrà de la mida en què hàgim tallat les verdures).
3. Mentrestant, tallem el pernil, les anxoves i el pebrot. També podem tallar les olives a rodelles. tallem l'ou a trossets petits.
4. Escorrem la verdura i la posem en una safata. Hi afegim la resta d'ingredients a sobre. Ho deixem refredar a la nevera fins al moment de servir.
5. La servim així i que cada comensal s'hi posi la maionesa que vulgui. També es pot menjar amb un bon raig d'oli d'oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada