Ara que sembla que comença a arribar la calor, m'encanta prendre coses refrescants. Per no avorrir el gaspatxo tradicional (que ens encanta i en fem gairebé cada semana) he volgut fer-ne un de diferent. I com que a l'estiu a casa no falta mai tomàquet, síndria i pebrots, he optat per fer aquest altre gaspatxo. La recepta original és del blog Receptes.cat. Com sempre, l'he adaptat al que tenia a casa.
Ingredients (per a 2 persones):
- 200 g de síndria sense pell
- 1/2 ceba petita
- 1 trosset de pebrot verd (a la recepta original hi deia porro, però no en tenia)
- 1 trosset de pebrot vermell
- 100 g de tomàquet madur pelat
- oli d'oliva, vinagre de poma i sal al gust
- aigua mineral (si cal)
Preparació:
1. Triturem tots els ingredients amb una batedora i els passem per un colador per aconseguir una textura més fina. Depenent de la textura que vulguem, hi afegirem aigua o no. Jo no n'hi vaig afegir perquè em va quedar un gaspatxo amb una textura ideal per beure: ni massa aigualit ni massa cremós.
2. Deixem el gaspatxo a la nevera fins al moment de servir.
3. El servim en copes i el decorem amb el que vulguem: unes rodelles d'oliva, uns trianglets de pebrot, uns trossets de síndria, una branqueta d'api, unes fulles de julivert, unes gotetes d'oli...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada