Pàgines

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Mandonguilles amb sèpia i pèsols

Tot un clàssic de la cuina catalana.


Ingredients (2 persones):
- 12 mandonguilles
- 1 sèpia grossa neta
- 400 g de pèsols (jo els faig servir congelats)
- 1 ceba
- brou de carn o de peix (o aigua i una pasilla de brou)
- 2 cullerades de tomàquet natural triturat
- oli d'oliva
- sal
- sucre
- 1 gra d'all, 1 llesca de pa i unes fulles de julivert

Preparació:
1. Fregim les mandonguilles en una paella amb oli d'oliva (només perquè agafin color). Les reservem en un plat amb paper absorvent.
2. En una cassola, posem una mica d'oli de fregir les mandonguilles. Hi sofregim la sèpia dos o tres minuts i la retirem en un plat.
3. Hi afegim la ceba picada i la sofregim a foc mitjà fins que canviï de color.
4. Hi incorporem el tomàquet i un polsim de sal i de sucre. Ho coem fins que el tomàquet canviï de color.
5. Quan el tomàquet sigui cuit, hi afegim la sèpia i les mandonguilles i ho remenem bé. Hi aboquem brou, l suficient fins a cobrir. Si cal, n'hi anem afegint a poc a poc.
6. Ho deixem coure a foc mitjà uns 10 minuts, amb la cassola tapada. Hi afegim els pèsols i ho coem uns 20 minuts més.
7. Mentrestant preparem la picada: fregim la llesca de pa i l'all, i els piquem al morter amb el julivert. Aboquem la picada a la cassola i ho deixem fer xup-xup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada