La manera ideal de menjar verdura, si no ens agrada gaire. La crema més verda és d'espinacs, la més clara és de carbassó.
CREMA D'ESPINACS
La recepta original és del llibre Cuesta menos con Thermomix (Volumen II), però a casa l'hem adaptat als nostres gustos.
Ingredients (2 persones):
- 1 bossa d'espinacs (300 g)
- 25 g de mantega
- 800 g de llet
- 40 g de Maizena
- sal
- pebre negre i nou moscada
- 4 formatgets
Preparació:
1. Posem la mantega al got i la programam 7 min. / 100º / vel. 1. Mentrestant, anem afegin les fulles d'espinacs pel forat del gotet.
2. Hi afagim la llet, la Maizena i sal, pebre i nou moscada al nostre gust. Ho programam 15 min. / 100º / vel. 4.
3. Hi afegim els formatgets i ho programam 5 min. / 100º / vel. 5.
Consell: aquesta crema s'ha de fer i servir, ja que si no, es fa una capa aa la pot de sobre. No és recomanable menjar-la d'un dia per l'altre, ja que espesseix molt a causa de la Maizena. Si ens n'ha sobrat, podem afegir-hi aigua, llet o brou de verdures per fer-la més líquida.
CREMA DE CARBASSÓ
Ingredients (1 persona):
- 2 carbassons amb pell o sense (depèn del color que vulguem)
- 1 ceba petita
- 250 ml d'aigua, més o menys
- oli
- sal
Preparació:
1. Pelem la ceba i la tallem en quatre. La posem al got de la Thermomix i triturem 5 segons a velocitat 4.
2. Hi afegim un raig d'oli i la sofregim Varoma/ 7 min. vel. 1.
3. Mentrestant, rentem els carbassons, els pelem (si volem una crema més blanca) i els tallem a rodelles d'un dit de gruix.
4. Quan la ceba estigui sofregida, hi afegim el carbassó i programem Varoma / 2 min. / vel. 1. Després hi afegim l'aigua i un xic de sal i programem Varoma / 15 min. / vel. 1.
5. Hem de controlar que no ens quedi sense aigua i que el carbassó estigui cuit. Si cal, hi afegirem més aigua i/o més minuts.
6. Deixem que baixi la temperatura a 70º i triturem 1 min. / vel. 5-10.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada