Pàgines

dimarts, 30 de setembre del 2014

Albergínies farcides de carn

A l'estiu, alguns amics em solen regalar albergínies dels seus horts. Com que no és de les hortalisses que més m'agraden, les acostumo a fer farcides, que queden boníssimes.
Ingredients (2 persones):
- 4 albergínies
- 500 g de carn picada mixta (vedella i porc)
- 1 ceba
- 400 g de tomàquet natural triturat 
- oli d'oliva
- sal
- sucre
Preparació:
1. Rentem les albergínies, les tallem per la meitat del llarg i les buidem amb ajuda d'una cullereta. Les salem i les deixem cap per avall perquè deixin anar l'aigua. Reservem la polpa.


2. Triturem la ceba (o la ratllem) i la sofregim en una paella amb oli. Quan hagi canviat de color, hi afegim la polpa de l'albergínia i la carn picada. Ho coem uns 10 minuts.


3. Mentrestant, fregim les barques d'albergínia en una altra paella. Primer les fem per una banda i, quan siguin cuites, per l'altra. Després les deixem escórrer en un plat amb paper absorvent per eliminar l'excés d'oli.
Podem fer aquest pas primer i aprofitar l'oli per fer el sofregit de ceba, així agafarà més gust.
4. Quan la ceba, l'albergínia i la carn siguin cuites, hi afegim el tomàquet triturat, un polsim de sal i un polsim de sucre, i ho deixem coure tapat una mitja hora. Sabrem que està a punt quan veiem que el tomàquet ha canviat de color i ha espessit.
5. Posem les barques d'albergínia en una safata i les farcim amb la barreja de carn, polpa d'albergínia i tomàquet. 
6. Si volem, podem fer una beixamel, amb la qual podem cobrir les albergínies, i les podem gratinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada