Una manera relativament fàcil de fer un guisat, sense embrotir gaire. La recepta original està extreta del Libro básico de Thermomix, però he de dir que si en faig gaire quantitat, un cop tinc feta la salsa, acabo la recepta en una cassola.
Ingredients (3-4 persones):
- 15 g d'oli d'oliva
- 3 grans d'all
- 150 g de ceba
- 150 g de pebrot vermell
- 150 g de pebrot verd
- 60 g de vi blanc
- 60 g d'aigua
- 8 cuixetes de pollastre
- 200 g de tomàquet fregit
- 1 pastilla de brou de carn
- 1 polsim de pebre negre
- 1 polsim de nou moscada
- 1 llauna de xampinyons laminats escorreguts
Preparació:
1. Rentem les cuixetes i les reservem.
2. Al got, hi posem l'oli i els alls pelats. Ho trossegem 6 seg./vel. 5. Amb l'espàtula baixem el que hagi quedat a les parets, i ho programem 3 min./Varoma/vel. 1.
3. Hi afegim la ceba tallada en quatre, el pebrot tallat en trossos de 3-4 dits i el vi blanc. Ho programem 4 seg./vel. 5. Baixem les restes amb ajuda de l'espàtula i programem 10 min./Varoma/vel. 1.
4. Hi afegim el pollastre, l'aigua, el tomàquet, la pastilla de brou, el pebre i la nou moscada. HO programem 23 min./Varoma/gir esquerra/vel. cullera .
5. Hi incorporem els xampinyons i programem 12 min./Varoma/gir esquerra/vel. cullera.
Si volem, els passos 4 i 5 els podem fer en una cassola: aboquem el sofregit del pas 3 en una cassola; hi afegim el pollastre, l'aigua, el tomàquet, la pastilla de brou, el pebre i la nou moscada i ho coem uns 35 minuts a foc mitjà. Hi afegim els xampinyons i ho deixem coure uns 20 minuts més (dependrà de la mida de les cuixetes i del punt de cocció que ens agradi).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada