Avui dia la majoria de pa que comprem és prefabricat i, per tant, poc sa. A casa tenim l'opció de fer-ne, de manera molt ràpida i econòmica. Evidentment, el resultat serà un pa sa i dens, com els d'abans.
Ingredients:
- 250 g d'aigua
- 15 g d'oli
- 1 sobre de llevat
- 500 g de farina de força
- 1 culleradeta de sucre
- 2 culleradetes de sal
- 1 bossa de coure al forn
Preparació:
1. Aboquem l'aigua al got i l'escalfeum 1 min. / 37 ºC / vel 1.
2. Hi afegim el llevat, la farina, el sucre, la sal i l'oli i ho barregem 15 seg. / vel 6. A continuació ho amassem 2 min. / got tancat / vel. espiga sense posar-hi el gotet. (D'aquesta manera la massa estarà airejada.)
3. Comprovem que la textura de la massa sigui l'adequada: si no se'ns enganxa i/o està separada en boletes hi afegim 20-50 g d'aigua; si està massa enganxosa hi afegim una cullerada de farina (en tots dos casos ho amassem 1 min. / got tancat / vel. espiga).
4. Traiem la massa del got. Primer fem una bola, després hi donem forma de pa, i amb un ganivet o cúter, hi fem uns talls a sobre i hi posem una mica de farina.
5. Tirem un rajolinet d'oli a la bossa de fornejar, hi introduïm el pa i la tanquem per l'extrem.
6. Amb el forn fred (sense preescalfar ), introduïm la bossa amb el pa i l'enfornem 40-50 min a 220 ºC.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada