Pàgines

diumenge, 26 de gener del 2014

Crema de verdures (Thermomix)

Les cremes de verdures m'agraden molt i sempre les he fet amb el túrmix, però he de reconèixer que amb la Thermomix queden amb una textura molt més fina.
Aquesta és una recepta ideal per aprofitar sobres de verdures que tinguem a la nevera o verdures que ja no estan tan maques.


Ingredients (2 persones):
- 1 porro o 1 ceba
- 300 g de verdura que tinguem a la nevera (pastanaga, porro, carbassó, mongetes, espinacs, bledes, pèsols, patates...)
- 200 ml d'aigua
- 1 pastilla de brou de carn
- un raig d'oli (10-15 g)
- sal

Preparació:
1. Posem el porro ben net al got de la Thermomix. El tallem ben petit: 5 seg./vel. 5.
2. Hi afegim l'oli i programem Varoma/7 min./vel. 1. Jo sempre sofregeixo primer una mica el porro o la ceba perquè trobo que així la crema queda més gustosa.
3. Hi incorporem les verdures tallades a trossos --ja que així es couran més ràpid--, l'aigua, la pastilla de brou i sal al gust. Ho programem Varoma/20 min./vel.1.
4. Passats els 20 minuts, comprovem que la verdura és cuita. Si cal programem uns minuts més amb Varoma/vel. 1.
5. Deixem que la temperatura baixi a 80-90 graus. Triturem 1 min./vel. progressiva 5-10.
6. Si ho volem, podem acompanyar la crema amb unes rostes de pa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada