Una manera sana i molt neta és cuina al forn. I la papillota és una de les millors maneres de conservar les propietats dels aliments i el seu gust.
Ingredients (2 persones):
- 4 rodelles de lluç
- 2 patates no gaire grosses
- pebrot verd
- carbassó
- espàrrecs verds
- 1 llimona
- oli i sal
- vi blanc (optatiu)
Preparació:
1. Preescalfem el forn a 180º. Tallem la patata i el carbassó a rodelles d'uns 2 mm; tallem el pebrot a tires i els espàrrecs per la meitat. Ho passem per una paella amb un xic d'oli per tal d'avançar-ne una mica la cocció (el peix es fa abans).
2. Agafem dos trossos de paper de plata d'uns 50 cm. A cada un hi posem un rajolí d'oli, una capa de verdures, una rodella de lluç, un polsim de sal i una rodella de llimona. Si volem, hi podem tirar un raig de llimona i/o un raig de vi blanc.
3. Tapem el paper de plata com si fos un sobre, de manera que quedi precintat.
4. Posem els paquets al forn, a 180º, fins que s'inflin. Llavors, amb compte, en retirem un i l'obrim amb molta cura, procurant no cremar-nos amb el vapor, per comprovar la cocció del peix.
5. Quan el peix sigui cuit, retirem els paquets del forn. Els podem presentar tal qual o treure'n el contingut en un plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada