Pàgines

divendres, 6 de juny del 2014

Patates farcides de gambes i xampinyons (Thermomix)

A l'estiu vénen molt de gust les patates primavera, però quan encara fa fresqueta, vénen més de gust si són un xic calentes. Vaig trobar aquesta recepta al blog "Velocidad Cuchara" i vaig decidir provar de fer-la. he de dir que, com totes les receptes que he provat: boníssima!

Ingredients (2 persones):
- 50 g de xampinyons
- 50 g de formatge per ratllar o formatge ratllat
- 50 g de gambetes pelades
- 100 g de nata líquida
- 25 g de ceba
- 20 g d'oli
- sal i pebre

Preparació:
1. Si no tenim el formatge ratllat, el ratllem 8 seg./vel 5-10, i el reservem.
2. Posem mig litre d'aigua al got i l'escalfem 5 min./Varoma/vel. 2. Mentrestant, tallem les patates per la meitat pel llarg i les col·loquem cap per avall al recipient Varoma. Ho posem a sobre del got i programem 20 min./Varoma/vel. 1.
4. Deixem refredar una mica les patates, les buidem amb una cullereta i les reservem (hem de procurar deixar una mica de gruix de patata perquè ens aguanti).
5. Llencem l'aigua del got i hi trossegem la ceba 4 seg./vel. 4. Hi afegim els xampinyons i l'oli, i ho sofregim 5 min./Varoma/vel. 1. Preescalfem el forn a 220º amb el gratinador.
6. Hi afegim la "carn" de la patata que hem tret, la nata, les gambes i un xic de formatge ratllat. Ho salem i ho barregem 3 seg./vel. 3.
7. Farcim les patates amb aquesta barreja i les empolsem amb la resta del formatge ratllat. Les gratinem uns minuts al forn, fins que comencin a daurar-se.
8. Podem servir-les amb una mica d'amanida o acompayant un peix a la planxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada